torstai 31. heinäkuuta 2008

Tämä täytyy saada

Tätä jaksaisin kuunnella vaikka kuinka. Tykkään Duffyn äänestä ja kappaleiden viipyilevästä menneiden vuosien hengestä. Ihanan letkeää fiilistelymeininkiä. Tämän nappaan mukaani heti kun vain tielle osuu. Makupala ja ehkä julkaisun soitetuin biisi Warwick Avenue onkin tällä hetkellä ensimmäisenä blogin soittolistalla.

keskiviikko 30. heinäkuuta 2008

ps.

Eilisessä postauksessani mainitsemani ihme tietokoneen kortinlukijassa olikin tapahtunut miehen toimesta. Loistavaa.

tiistai 29. heinäkuuta 2008

Ei niin huonoa, ettei jotain hyvääkin

Polven pirulainen alkoi kiukutella taas kovin viime päivinä. Eilen olin niin tuskainen, että varasin ajan lääkärille. Sain kuulla, että polven patellajänne on pahasti tulehtunut, hoitona lääkkeet ja lepo. Sairasloma. Kävellä saa vessaan ja jääkaapille. Välttämättömimmät siis. Tulee olemaan aikas vaikeaa, meinaan olla touhuamatta mitään. Toki maltettava jotta jalka paranee. Jos ei näillä tokene niin sitten piikitellään kortisonia. Seuraavan viikon makoilen siis:

Pihamaalla


tai sohvalla

Täytynee varustautua sisustuslehdin ja kirjoin. Tai lähinnä pyytää miestä varustamaan minua niillä.

Päivän pipanat:

Lääkäri oli mukava ja jaksoi paneutua asioihini. Määräsi vielä lisätutkimuksiinkin varmuuden varalta. Lisäksi sain uudet migreenin estolääkkeet kokeiluun.

Sää oli aurikoinen ja oli aikaa nauttia siitä.

Tietokoneen kortinlukija alkoi toimia taas kuin ihmeen kaupalla.

Pihamaalla kukitaan kauniisti.




lauantai 26. heinäkuuta 2008

Paluu arkeen ja juhlahumua

Arki on taas alkanut, töitä takana muutama päivä. Meillä töissä tehdään myös aamusta-iltaan-vuoroja, ja jo toisena työpäivänä minulla oli sellainen. Luulot pois heti alkuun. Sitten muutama päivä vapaata ja taas tulevat kaksi seuravaa päivää pitkiä. Töihin paluu tuntui lähes kulttuurishokille, oli ihan turistiolo. Kyllä se siitä. Kohta ei taas muista lomaa olleenkaan =0)

Harakankellotkin ovat kauniita kimppuna.

Mummo ja äiti saivat synttäritervehdyksensä tänään, mummo hartiahuivin ja äiti olkalaukun. Molemmat olivat lahjoihinsa tyytyväisiä. Äidin kanssa ihmettelimme harmitusta, heidän kameransa muistikortilta olivat ihmeen kaupalla hävinneet koko kesän muistot. Luultavasti heidän taikka lastenlasten virhepainalluksien seurauksena. Mitä opimme tästä? Kuvat mahdollisimman usein kortilta koneelle ja tarkkana kameran (sekä sen kuka sitä käsittelee) kanssa. Höh. Suretti ja kiukutti vanhempien puolesta, ovat olleet niin tyytyväisiä ensimmäiseen digipokkariinsa. Mutta eipä siinä mikään auta.

Mummon pihassa kukkivat pelargoniat ja lumihiutaleet vanhassa padassa.


Syntymäpäiviä on mahtunut reilusti viime viikkoihin. Useampi ystävistä on täyttänyt vuosia ja lahjuksia on mietitty päät surraten. Lisäksi äiti, mummo ja anoppi ovat kaikki syntyneet neljän päivän sisällä heinäkuun lopussa. Anoppi täytti pyöreitä ja juhlia vietettiin vanhassa pappilassa ruhtinaallisen pitopöydän ääressä. Napa paukkuu vieläkin. Nämä kuvat pappilan hurmaavasta pääsalista.



Lopuksi esitellään juhla-aamun pikaostosreissun kenkälöytö joka täydensi loistavasti musta-valkeaa juhla-asuani. Olin kenkiini tyytyväinen, suloiset ja vieläpä mukavat jalassa.

tiistai 22. heinäkuuta 2008

And the award goes to...


1. The winner can put the logo on his/her blog./ Voittaja voi laittaa logon blogiinsa.
2. Link the person you received your award from./ Linkitä siihen blogiin, josta palkinnon sait.
3. Nominate at least 5 other blogs./ Nimeä vähintään 5 muuta blogia palkinnon saajiksi.
4. Put links of those blogs on yours./ Laita noiden blogien linkit sivullesi.
5. Leave a message on the blogs of the boys/girls you’ve nominated./ Jätä viesti blogeihin, jotka nimesit voittajiksi.

Sain tunnustuksen Arjen aarreaitan Mallalta. Kiitos!

Valintani ovat:
Essuntasku
Asioita elämästä
Sinisen talon aarteet
Liivian talossa
House of the Blue Wilds

Linkit löytyvät blogilistastani.

Loistavia blogeja on vaikka kuinka paljon. Olisin voinut listata vaikka kymmenen lisää. =0) Mutta kun valita piti, niin... näin. Kaikki blogilistani blogit ansaitsisivat tunnustuksen ja lisäksi monet muut =0)

Tunnustus

Minulle oli suotu hieno Summer Blog 2008-tunnustus. Suurkiitokset Malla!! Olen otettu.
Mietin tovin, kelle välitän tunnustuksen etiäpäin, viidelle blogille sen saan antaa. Palaan asiaan lähiaikoina! KIITOS ***

maanantai 21. heinäkuuta 2008

Mieluinen vieras

Pomppii ja loikkii. Juoksee ja kiljuu. Halaa ja silittää. Osaa laskea kymmeneen ja haluaa toisten menevän piiloon. Tekee 20 palan palapelin tuosta noin vaan. Sanoo "Saisinko?" ja "Kiitos paljon" Lähtiessään totesi, että "Oli hauskaa". Kummityttö 2vee. Nähdään pian uudelleen!

lauantai 19. heinäkuuta 2008

Parempi päivä

Tänään oli parempi päivä. Sää oli aurinkoinen ja lämmin. Mielikin virkeämpi. Miehen sisko kutsui minut eilen iltaa istumaan ja yö menikin sitten viinin ja maailman parannuksen merkeissä. Tarjolla oli myös ihanaa mozzarella-pestosalaattia ja pinaatti-fetataskuja. Nam! Aamulla olo oli väsynyt, mutta kivaa oli!



Eileniltaisella pyörälenkillä napattu kuva paikalliselta uimarannalta sen jälkeen kun ranta on hiljentynyt innokkailta uimareilta ja auringinpalvojilta. Liikunta tekee terää niin keholle kuin mielelle ja bonuksena saa katsella kauniita maisemia ja nuuskia kesän tuoksuja.



Liljat kukkivat kauniisti rapunposkessa. Siirsin näitä toisesta penkistä kaksi kesää sitten ja nyt kukkivat tässä ensimmäistä kertaa.


Nurmen leikkuun jälkeen oli aikaa ihastella valon ja varjon leikkiä ilta-auringossa pihamaalla. Pienestä sitä voi onnentunnetta saada, pipanoita, kyllä juuri leikattu nurmi on sitten kaunis!



Kävin tänään kaupungilla ja löysin kivat Kaffen farkut puoleen hintaan. Kävin myös apen ja anopin luona päiväkahvilla, nautimme marjapiirakat sekä kahvit ja konjakit parvekkeella, kauniiden kukkasten keskellä. Illasta tein pihatöitä ja kävin siskon kanssa pitkällä pyörälenkillä. Reilusti plussalle jäi tämä päivä, miestä vaan kaipailen kun on hällä kiirettä piisannut niin ettei ole nähty kuin vilaukselta. Loma loppuu pian ja se aiheuttaa ahdistusta ynnä kauhistusta, keskiviikkona pitäisi mennä töihin, hui!! Minne viikot katosivat??! Onneksi vielä muutama päivä. Huomenna tulee pieni kummityttö vanhempineen kylään. On luvassa lohen savustusta ja seurustelua. Mukavaa.




perjantai 18. heinäkuuta 2008

Kurja mieli


Joskus ei muuta huvittaisi kuin katsella kun ruoho kasvaa. On laiskottavia, mitäänsanomattomia päiviä, jolloin mikään, ei kertakaikkiaan mikään tunnu onnistuvan. Kaikki mihin ryhdyt, tuntuu menevän pieleen, vaikka kuinka yrittäisit. Tänään on sellainen päivä. Olisi ollut aamulla viisaampaa jäädä peiton alle ja kuorsata suoraan huomiseen. Toivottavasti huomenna jo paistaisi aurinko, niin käytännössä kuin kuvainnollisestikin.

Toivotaan meille kaikille iloa ja kepeitä sydämiä!
Sekä aurinkoista viikonloppua!

tiistai 15. heinäkuuta 2008

Mummolan puro



Mummolan puro oli pienenä jännä paikka. Sinne ei saanut mennä yksin, vaan aikuisen kanssa. Joskus livahdin salaa. Puroa pitkin oli kiva laittaa keppejä menemään tai heitellä kiviä. Usein laitettiin mummon kanssa pullaa menemään joutsenille läheiseen lampeen, jonne puro virtaa. Joinain kesinä puro oli lähes kuiva, joskus taas tulvi reunojaan myöten. Ennen puron yli mentiin vain lankkua pitkin, mutta myöhemmin, mummon vanhetessa, tehtiin kunnollinen silta vahinkojen välttämiseksi. Puron takainen metsä oli lapsena vähän pelottava ja salaperäinen paikka. Parasta laatua majan rakennukseen.




perjantai 11. heinäkuuta 2008

Ulkoilmaelämää

Viime päivät on oltu ihan pihalla =0)

On ajettu nurmea, kitketty, revitty nokkosia ja leikattu orapihlaja-aitaa. Auringon pilkistäessä olen yrittänyt myös paistatella päivää. Lisäksi on liikuttu. Paljon. Mistä hyvä mieli. Takana tällä viikolla erinäinen määrä, juoksu-, kävely-, ja pyörälenkkejä. Viimeiseltä saavuin juuri.

Tässä muutama kuva matkan varrelta. Ilma oli täynnä usvaa illansuussa yllättäneen kaatosateen jäljiltä. Tuoksui ihanalle. Kirosin itseäni kun "oikea kamera" taas kotona. Onneksi kännykässä kohtuullinen räpsytin. Tein myös toisen virheen ja lähdin matkaan ilman linssejä, pyöräilystä ei kovin nauti hönniäiset silmässä. Kaksi kunnon osumaa sain matkan varrella. Kirveli ja poltti. Yritin ottaa valokuvaakin silmästäni peilin puutteessa, nähdäkseni missä pörriäinen luuraa. Ei löytynyt. Kuin vasta kotona.





Tässä muutamia otoksia vielä omalta pihamaalta. On se kumma miten nuo pionit jaksavat ihastuttaa olemuksellaan. Ovat oikeita pihamaan kuningattaria! Ruusut eivät voi yhtä loistokkaasti, niissä näkyy olevan joku tyyppi, joka puree lehtiin reikiä ja saa ne kippuraan. Joku viisas voisi kertoa, mistä apu moiseen?? Muutama nuppu puskissa kuitenkin sulostuttamassa eloa.





keskiviikko 9. heinäkuuta 2008

Sydämellistä keskiviikkoa


Ilonaiheita tänään:

-juuri nyt ei sada
-pitkään nukuttu aamu ja miehen keittämät aamukahvit
-pionit maljakoissa ja yli neljäkymmentä nuppua puskissa
-puhtaan pyykin tuoksu
-pitkä puhelu rakkaan ystävän kanssa
-miehen hoitama nurmikon leikkaus

...ja mitä vielä ehtiikään, päivä vasta aluillaan =0)

Pirteää keskiviikkopäivää!
-

tiistai 8. heinäkuuta 2008

Huh huisketta!

Tänään on oltu liikkeellä koko päivä. Mies käytti aamulla auton huollossa ja sitten suuntasimme naapurikaupunkiin tuoliostoksille. Pitihän sitä varmuuden vuoksi kierrellä muutkin liikkeet, ettei vaan vielä mieluisampaa olisi tarjolla. Päädyimme alkuperäiseen liikkeeseen, mutta eri tuoliin kun alunperin suunniteltiin. Tuon reissun jälkeen ajelimme minun vanhempieni luokse, jossa mies sääti telkkaria ja saatiin nauttia äidin tekemästä valmiista sapuskasta, mikä olikin päivän pelastus. Meistä ei kumpikaan pysy hyvällä tuulella, ellei saa säännöllisesti murua rinnan alle =0) Sen jälkeen mummoa moikkaamaan, missä mies ehti ottaa tirsat mummolan yläkerran kammarissa. On kuulema hyvä paikka päiväunille =0) Sitten pistäydyimme vielä appivanhemmilla, josta saimme mukaan iltapalaksi ihanaa voissa paistettua kuhaa. Mies suuntasi jalkapalloilemaan ja minä painelen pyörälenkille. Kun ei sada. Kerrankin. Ainakaan vielä.


Nämä kuvat mummolasta.



Äidin unikot kukkivat nyt ihanasti ja piha muutenkin tosi kaunis. Tuollaisen piha-aitan ottaisin mieluusti omaankin pihaan. Kuvissa myös tie joka vei kotiin koko lapsuuden ja nuoruuden.




Lopuksi tämä paljon höyrytty tuoli. Kyllä siinä kelpaa itsensä oikaista. Oltiin valintaamme oikein tyytyväisiä!

maanantai 7. heinäkuuta 2008

Ps. Ei tuolia tänään, koska olen järkevä aikuinen ja harkitsen yleensä ostoksiani ainakin yön yli

Pah. Ei tuolia tänään, koska mies ei ehtinyt ostoksille ja nakitti minut mukaan omiin hommiinsa. Haluaisin kyllä olla myös järkevä. Ja aikuinen. Vaan en ole.


Nyt siis juoksulenkille. Jospa tuulettaminen veisi tuolihörhötykset mennessään.

Pah.

Mukavaa maanantaita

Tässäpä muutama pioni-kaunotar, jotka olen pelastanut maata myöten makaamasta sateen kourista. Joku sanoi, että joka kesä sataa aina kun pionit kukkivat, alan olla samaa mieltä. Sateet tosin ovat varsin kuuroluonteisia, mutta tuntuu, että parin tunnin välein tulee vettä taivaalta kuin saavista kaataisi. Eilisellä pyörälenkillä onnistuin kastelemaan itseni oikein kunnolla. Kun lähdin niin paistoi aurinko, mutta jo kymmenen minuutin päästä olin vettävaluva. Sinnikäästi poljin kuitenkin suunnitelemani lenkin ja hoin, etten ole sokerista tehty =0)



Nyt yritän skarpata ja hillitä itseäni. Löysin juuri Askon nettisivuilta havittelemani nahkaisen löhötuolin lähes puoleen hintaan. Päässä surraa laskelmat, olisko moiseen hankintaan mitenkään varaa. Argh, huono itsekuri. Minut tuntien tuoli on meillä jo illalla. Mieskin innostui. Hui.


sunnuntai 6. heinäkuuta 2008

Pintoja
















Koti on täynnä erilaisia pintoja. Erilaiset pinnat muodostavat kodin. Seinät, lattiat ja katto. Mille joku tuntuu jalan alla, tai poskea vasten. Iholla. Miten joku läpäisee tai siivilöi valoa. Miltä joku tuntuu pitää kädessä, silittää. Millaista jossakin on istua tai johonkin käpertyä. Rakastan tekstiilejä; tyynyjä, vilttejä, peittoja, mattoja, verhoja. Vaihtelen niitä usein, värejä ja materiaaleja. Vuodenaikojen mukana tai fiilispohjalta. Elämässä tarvitaan pehmeitä arvoja =0) Vaikka mies sanookin, ettei jaksa puhua verhoista. ;0)