perjantai 29. tammikuuta 2010

Pakkaspäiviä






On viime aikoina ollut riittämiin. 28 asteen lukemiakin on nähty. Toisaalta maisemat ovat olleet huikaisevan kauniita. Ulkoillessa on saanut mitä parasta valohoitoa! Olen yrittänyt liikkua ulkonakin pakkasista huolimatta. Kun pukee tarpeeksi monta kerrosta ylle niin jo vain tarkenee. Juoksulle olen kyllä pitänyt kahtakympiä kipurajana. Tänään on pakkanen lauhempi, viisitoista tuntuu ihan lasten leikille. Ainut vaan, että viima on hyytävän kylmää. Kevättä kohti mennään, jotenkin sen tuntee kaiken pakkasenkin keskellä. Päivä pitenee, illat valostuvat. Ihanaa!

keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Ruokapuhetta



Minä tykkän ruoanlaitosta. Tosi paljon. Painan ruokaohjelmista ja lukemistani ruokaohjeista pieniä pätkiä takaraivoon ja yhdistelen niitä omiksi resepteiksi. En koskaan tee mitään ruokaa ohjeen mukaan. Leipoessani tarvitsen kyllä tarkat mitat. Ainakin kakuissa ja muissa makeissa. Suolaiset leivonnaiset syntyvät useimmiten myös omasta päästä. Ruoanlaitto on minulle samanlaista akkujen lataamista kuin liikunta. Kun kokkaan, en ajattele mitään muuta kuin ruokaa. Kokkailun paras puoli lienee kuitenkin syöminen. Sekä onnistumisen kokemukset. Se, että saa tehdä muillekin hyvää. Hyvä ruoka, parempi mieli. Minä olen armoitettu herkuttelija. Siksi tuo liikunta onkin hyvä aisapari harrastuksena, mahtuu kulkemaan ovista niin ettei karmit hirtä kiinni. =0) Tänään mies olisi halunnut mennä ulos syömään. Mutta minä halusin kokata. Loppuutulokseen olimme molemmat tyytyväisiä.
Tänään tarjolla siis:
*salaatti edellisen postauksen mukaan, paitsi että kirsikkatomaatit menivät varsinaiseen ruokaan ja tilalle silppusin ilmakuivattua kinkkua
*jasmiiniriisiä keitettynä kasvisliemessä
*kylmäsavulohi-katkarapupastaa, joka höystetty runsaalla sipulilla ja valkosipulilla, kirsikkatomaatilla, rakuunalla ja valkopippurilla sekä tujauksella Pirkan kevätsipuli-sulatejuustoa
Nyt sohvalle viltin alle kirjan kanssa vatsaa vajuttelemaan. Kävin aiemmin kirjastossa haalimassa uutta ahmittavaa. Illalla sitten liikkumaan siskon kanssa.

tiistai 19. tammikuuta 2010

Herkkusalaatti

Nyt on nimittäin maukas salaatti tämä! Tammenlehtisalaattia ja basilikaa silputtuna, hunajamelonia, viinirypälettä, kirsikkatomaattia, parmesan-raastetta sekä cashew-pähkinöitä. Päälle lorutettuna oliiviöljyä. Passasi mainiosti broilerin minuuttipihvien kanssa. Voisi olla aikas kiva myös lihapullien kaverina.

perjantai 15. tammikuuta 2010

Viikonloppua



Tänään perjantaina ihana startti viikonloppuun hierojalla. Aromahierontaa puolentoistatunnin ajan, ihanaa! Sain lahjakortin mieheltä joulun alla, teki niin hyvää juuri tänään eilisen pitkän juoksulenkin jälkeen. Iltapäivällä hyvää ruokaa ja sen päälle kirjaa peiton alla. Nyt illalla pieni kävelylenkki hämärissä. Luonto on nyt uskomattoman kaunista huurreverhoineen. Viikonloppuna tiedossa pientä juhlaa, hyvää seuraa ja ruokaa. Rentoa menoa, mikäs sen mukavampaa!

lauantai 9. tammikuuta 2010

Kaunis päivä




Ihana päivä sään puolesta ja muutenkin ihan mukava. Kirpeän kaunista, viiltävän valoisaa, ihanaa valkoista kaikkialla. Ja niin pirun kylmää. Pakkanen ei laskenut tänään alle kahdenkympin lainkaan. Päivään mahtui noin muuten onni nukuttaa pientä poikaa ja ottaa vastaan suunnatonta hellyyttä herättyään, rauhallisia hetkiä kotona perheen kanssa, piristävä puhelu rakkaan ystävän kanssa ja vuoden ensimmäiset kukat mieheltä <3
Vielä luvassa löylyt ja ehkäpä lasillinen hyvää punaviiniä. Ei hullumpi päivä siis.

perjantai 8. tammikuuta 2010

Hyviä asioita


Minulla ei ole tapana tehdä uudenvuodenlupauksia. Minusta tärkeitä asioita voi luvata itselleen vaikka vuoden jokaisena päivänä, ja pysyä niissä. Kuitenkin vuoden vaihtuminen sai taas pohtimaan elämää ja omaa arkea. Ja eräänlaisena uudenvuodenlupauksena olen ajatellut pitää kiinni jo aiemmista hyväksi todetuista asioista:

*Rakkaus <3

*Paljon unta ja lepoa

*Syödä ja juoda hyvin, kohtuudella, niin että voin hyvin. Pyrkiä entistä terveellisempään ruokavalioon, kuitenkaan herkkuja unohtamatta. Välttää ähkyjä oloja =0)

*Liikkua, paljon ja monipuolisesti, niin että mieli ja keho saavat siitä hyvinvointia. Olen tosi tyytyväinen itseeni, että olen lähestulkoon viime huhtikuusta saakka pysynyt tavoitteessani liikkua 4-6krt viikossa. Juokseminen on tuonut parhaat fiilikset liikkumisessa ikinä! (haaveilen edelleen siitä puolimaratonista ensi syksylle)

*Lupaan pitää entistä parempaa huolta itsestäni, jotta jaksaisin huolehtia ja hemmotella rakkaitani ja läheisiäni.