torstai 30. kesäkuuta 2011

Heinäkuu vaihtuu helteissä








Nyt näitä riittää, pionikuvia! Mutta musta nää on vaan niin ihania ja kauniita, en saa tarpeekseni! Täällä ainakin on hellettä piisannut, kuten kai lähes kaikkialla muuallakin Suomessa. Loma on siis alkanut varsin suotuisassa säässä. Puuhailtu on kaikenlaista; kotihommia, pieni ostosreissu Kuopioon, vene laitettu vesille, talviturkki heitetty, liikuttu ja loikoiltu auringossa. Kotona sisälämmöt ovat päätä huimaavia, eikä yöksikään oikein tahdo viiletä. Vielä on jotenkin onneksi saatu nukuttua. Tänään tilattiin ilmalämpöpumppu helpottamaan hellepäiviä, ja saahan sen avulla säästöä myös syksyn ja kevään lämmityksessä. Toki tuo hankinta tekee sellaisen loven kukkaroon, että lomaa vietellään nyt sitten pääasiallisesti kotosalla. Päiväreissuja vaan tehdään. Mutta eipä haittaa. Tyytyväinen olen kuitenkin että tuo koje on nyt tilauksessa. Viikonloppuna on muuten tiedossa yhden kummilapsen synttärit ja toisen kummilapsen ripille pääsyn juhlistamista. Muuten toiveissa ainakin uimareissua, pyörälenkkiä ja auringonlaskun katselua järvellä veneen kyydistä.

torstai 23. kesäkuuta 2011

L-O-M-A!!!




Nyt se alkoi. Loma! Yötyöviikon jälkeen. Tänä aamuna kauniissa auringonpaisteessa ajelin hyvillä mielin muutamaksi tunniksi nukkumaan sen ajatuksen siivittämänä, että on monta viikkoa aikaa puuhata kaikkea mukavaa. Viiden viikon päästä takaisin työmaalle. Päivä muuttui sateiseksi, mutta eipä se mitään haitannut. Kävimme miehen kanssa haalimassa juhannuksen herkut kaupasta ja sitten kävimme minun vanhempieni luona päiväkahvilla. Meidän imurin imuletku murtui männäviikolla ja sehän on kaltaiselleni imuriaddiktille kova paikka. Tänään tuli viesti, että tilaamani varaosa olisi postissa. Samoin vastikään tilaamani uudet treenipaidat. Mutta kuinka ollakaan posti oli mennyt neljä minuuttia aiemmin kiinni, kun minä koputtelin ovella. Eikä se ole muuten auki huomennakaan. Eipä siinä. Ensin ajattelin etten siivoa ollenkaan. Mutta käytyäni salilla heilumassa reilun tunnin, sain sellaisen virtapiikin, että pikasiivosin mattoja puistelemalla, huitomalla mopilla edestakaisin ja pölyrättiä heiluttamalla. Peti sai puhtaat lakanat ja vessakin tuli putsattua. Oman pihan pioneja pöydälle. Nyt sytyttelin sadeiltaan kynttilöitä, korkkaan loman kunniaksi siiderin ja luultavasti toisenkin. Sauna odottaa. Tervetuloa loma!!

tiistai 7. kesäkuuta 2011

Hellepäivinä



Meillä on nautittu miehen ideoimaa ja toteuttamaa herkullista sangriaa. Tämä oli ihana yllätys erään pitkän päivän helteisenä iltana.




Nautittu töiden lomassa kesän puhkeamisesta, puuhasteltu pihalla. Keho on saanut paljon liikettä ja mieli virkeyttä siitä. Pyöräily ja kuntosali näyttelevät tällä erää suurinta roolia minun liikunnoissani. Ja hyötyliikunta. Juuri surrasin nurmea parisen tuntia matalaksi.


Nautittu pienistä asioista ja yhteisistä hetkistä. Ja odoteltu lomaa. Lauantaina mies savusti herkkulohta ja vietettiin löhöiltaa omalla pihamaalla. Oli ihanaa!