keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Kaunis syksy


Tänään on Kaunis Päivä! On aurinkoa, värejä ja kirpakka syystuuli. Olisi ihanaa lähteä johonkin luontopolulle kahvitermarin kanssa, mutta ei, töihin on suunnattava. Onneksi saan nauttia auringosta vielä tuossa työmatkalla pyöräillessä. Ja onneksi se loma lähestyy, hitaasti, mutta varmasti! Alle kaksi viikkoa enää! Odotan myös kovasti, että pääsen nuuskimaan eilen rakkaan ystäväni perheeseen syntynyttä pientä prinssiä. Häntä oli odotettukin jo kovasti <3

Liikuntoja:

*ti sali + pyöräily 1h 30min

*tänään ke pyörälenkki 30min + työmatkapyöräily 1h 10min

maanantai 26. syyskuuta 2011

Laatuaikaa






Olipa ihana viikonloppu! Yhdessä vapaalla. Pitkästä aikaa. Ulkoiltiin luonnossa, syötiin hyvin ja levättiin. Oijoi, miksi päivät menevätkin niin vauhdilla kun on mukavaa? Yhteinen loma odottaa onneksi parin viikon päässä. Suuntana pohjoinen ja Levi. En malta odottaa! Levillä en ole ennen käynytkään, mutta mies on, ja on luvannut toimia matkanjärjestäjänä. Toivotaan, että kauniita aurinkoisia syyspäiviä piisaa sinne saakka! Nyt varsin työntäyteinen viikko edessä. Aloittelin aamun pyöräilemällä ja salilla. Nyt vielä vähän venyttelyä ja sapuskaa ennen töihin lähtöä. Tästä se viikko alkaa, päivä päivältä lähempänä lomaa!

Liikuntoja:

*la kävelylenkki 30min

*su kävelylenkki 40min

*ma työmatkapyöräily 1h 10min

*ti kävelylenkki 45min + juoksulenkki 1h5min

*ke juoksulenkki 45min + punttijumppa + vatsat kotona 20min

*to pyörälenkki 30min + pyörällä työmatka 40min

* pe työmatka pyörällä 35min + kävelylenkki 1h 15min

*la kävelylenkit 30min + 1h 10min

*su kävelylenkit 1h + 45min

*tänään ma pyöräily + sali 1h 40min

perjantai 16. syyskuuta 2011

Papan piirakat


Pappa täytti tällä viikolla kunnioitettavat 95 vuotta ja minä lupasin leipoa suolaista tarjottavaa. Itse juhlat vietettiin pienellä porukalla, leppoisissa merkeissä. Itse sankari oli käsittämättömän virkeä ja perillä maailman menosta. Ottipa tuo Skype-yhteyden tyttäreensä Ruotsiinkin. Että hitusen on maailma muuttunut tämän miehen elinaikana!

Piirakat:

Lohi-katkarapupiirakka: 1pkt kylmäsavulohta, 1pss Pirkan valkosipuli-yrtti-katkarapuja, 1prk kermaviiliä, 1muna, tilliä, mustapippuria ja juustoraastetta. Pohja perus: vesi-jauho-voi.

Jauhelihapiirakka: 400g porsaan jauhelihaa, 5 herkkusientä, 1pkt pekonia, 1 sipuli, fetajuustokuutioita, 1prk kermaviilia, 1 muna, juustoraastetta. Sama pohja kuin edellisessä.


Liikuntoja:

*ma pyörälenkki 50min + kävelylenkki 60min

*ti sali 1h + kävelylenkki 1h

*ke lepo

*to kävelylenkki 1h + 30min pyöräily

*pe sali+pyöräily 1h 15min + kävelylenkki 25min

sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Leipomisvimma

Viime päivinä on leivotuttanut ihan kamalasti. Torstai-iltana sain työkaverilta lahjoituksena pussillisen kanttarelleja. Ikinä en ollut näitä herkkuja kokkaillut aiemmin, mutta helppoahan tuo oli. Ja hyvää! Paistoimme kanttarellit voissa. Sekaan punasipulia ja pekonia. Vähän suolaa ja pippuria.  Tästä pohjasta rakensimme lämpimiä voileipiä, joihin lisättiin vielä halloumia ja juustoraastetta. Lisäksi tein seoksen pohjalta piirakan, johon tuli lisäksi kuohukermaa, muna ja juustoraastetta.


Eilen tein jämätarpeista pitsaa. Peruspohja: 1dl vettä, 1dl maitoa, hiivaa, jauhoja, öljyä ja vettä. Takuupohja. Äidiltä opittu. Päällä pestoa, ketsuppia, ananasta, tonnikalaa, salamia, aurajuustoa ja juustoa.



Perjantaina pyöräytin mustikkapiirakan. Pohja: 1muna, 1dl sokeria, 3dl vehnäjauhoja, 100g voita, 1tl leivinjauhetta. Päällä 1prk vaniljarahkaa, 1prk kermaviiliä, 1 muna, sokeria, mustikoita.


Tänään kokeilin uutta. Banaanimuffinsseja. Oikeastaan piti tulla kakku, muttei ollut vuokaa vapaana. Taikinassa 150g voita, 3dl jauhoja (osa vehnä-, osa peruna-), 1½dl sokeria, 3munaa, 1tl leivinjauhetta, 1tl vaniljasokeria, 2tl kanelia, 2 banaania. Päällä sulatejuusto-tomusokerikuorrute. Sulatettu voi ja munat yksi kerrallaan vatkataan. Kuivat aineet lisätään joukkoon. Lopuksi banaanit pilkottuina.


Lisäksi tein tämän hetken ehdottoman suosikkini: sitruunatortun. Muropohjaan lisäsin tällä kertaa vähän perunajauhoja. Vaniljarahkaa ei tällä erää ollut. Tavallinen vaniljasokerilla sai kelvata. Tarkempi ohje aiemmassa postauksessa.


Lopuksi ihana syyshortensia.



Liikuntoja:

*la-su 40min kävelylenkit

*ma työmatkapyöräily 1h 10min

*ti aamusali+pyöräilyt eestaas 1h 15min + työmatkapyöräily 1h 10min

*ke työmatkapyöräily 1h 10min

*to kävelylenkki 1h

*pe aamusali + pyöräilyt eestaas 1h 35min

* la pyörälenkki ½h + kävelylenkki 1h 5min

*su pyörälenkki 23,5km/ 1h 7min + pyöräily ½h + 1h kävelylenkki


perjantai 2. syyskuuta 2011

Taivaallinen torttu



Ranskalainen sitruunatorttu mukaeltuna:

Muropohja

Sekoitetaan vaniljarahkaan 1 muna, levitetään pohjan päälle irtopohjavuokaan. Paistetaan 10min 170 asteessa.

Vatkataan 4 munaa ja 3,3dl tomusokeria

Lisätään joukkoon 3 sitruunan raastettu kuori ja mehu + 3rkl vaniljasokeria

Lisätään joukkoon 1½dl kermaa

Kaadetaan seos pohjan ja hyytyneen muna-rahkaseoksen päälle.

Paistetaan 170 asteessa n. 40 min. peitettynä foliolla.

Tarjoillaan jäähdytettynä/kylmänä.



Ihanat ruusut Rakkaalta <3



Edelleen flunssaisen viikon liikuntoja:

*ma lepo

*ti kävelylenkki 1h

*ke pyörälenkki 50min

*to sali 70min + kävely/pyörälenkki 50min

*tänään pe kävelylenkit ½h + 1h

Luvassa työntäyteinen viikonloppu. Millonkahan olis niin terve että pääsis juoksemaan?