tiistai 8. toukokuuta 2012

Kesää odotellessa






Aivan mahtavia kevätpäiviä. Lämpötila on pyörinyt reilussa kymmenessä asteessa ja aurinko on hellinyt lämmöllään. On ihanaa herätä aurinkoiseen aamuun. Olen ahertanut pihapuuhia: haravoinut, kerännyt risuja ja kuoputtanut kukkapenkkejä. Mies on kaivellut turhia puskia pihalta pois. Tänään haettiin äidin kanssa vähän uutta multaa, orvokkeja ja pari pallotuijaa. Illasta laittelin mullat penkkeihin ja istuttelin tuijat ruukuihin ja orvokit koreihin oven poskeen. Eilen öljysin pihakalusteet helpoimman kautta, suihkuttelin ne värillisellä öljyspraylla, hyvät tuli niinkin. Ostin pihatuoleihin uudet pehmusteet pyllyn alle. Nyt vain lisää lämpimiä päiviä niin saadaan vehreyttä nurmeen, puihin ja pensaisiin. Huomenna on vielä vapaata, sitten alkaa topakanlainen työrupema maustettuna parilla koulutuspäivällä. Suunnitelmissa olisi huomiselle vielä ikkunanpesua ja mahdollisesti pihavaraston ja grillin siivousta. JOS jaksaa. Ahneus iskee pihahommissakin. Kaikki pitäisi muka saada kerralla kuntoon, pöh, näinkin isossa pihassa ei hommat tekemällä lopu! Ja itseasiassa, kesän tullessahan ne pihatyöt vasta oikein alkavatkin!










Tänään oli tosi mukava vapaapäivä. Puuhakas sellainen, mutta sehän sopii mulle. Aamulla aloitin päivän pikaimuroinnilla. Vaille kahdeksan starttasin serkkujen kanssa salille. Sen päälle käytiin äidin kanssa kaupoilla, reippaan tunnin kävelylenkillä ja päiväkahviteltiin. Oli vähän niinkun äitienpäivää etukäteen, sunnuntaina kun olen 14h työssä. Sitten pihapuuhia, ruoanlaittoa välissä ja taas ulos hommiin. Illalla kävin vielä pyörälenkilläkin.

Illalla istuin pihalla hetken kuunnellen linnun laulua. Ja tunsin kiitollisuutta kaikesta. Tänään tuli vuosi täyteen äidin onnettomuudesta. Ja olen äärettömän kiitollinen siitä, että kaikki kääntyi parhain päin. Olen kiitollinen rakkaistani ja että olen saanut pitää heidät lähelläni. Ja siitä, että saan olla terve. Liikkua ja puuhata. On paljon mistä olla onnellinen!  

Nyt on ihanan raukea olo ja voi katsella tyytyväisenä siistimpää pihamaata ikkunasta. Siinä samalla kuin tuota Suomen peliä telkkarista. Alla kuvissa mummolan löytyjä. Nappasin sieltä itselleni nuo ihanat pitsityynyliinat. Ovat vallan aarteita!





Liikuntoja:

*su kävelylenkki 1h 15min

*ma sali 1h + pyöräily 1h (pihatöitä parisen tuntia)

*ti sali 1h + kävelylenkki 1h + pyöräily 45min (pihatöitä parisen tuntia)

Ei kommentteja: