torstai 26. kesäkuuta 2008

Riga














Kotona jälleen, mutta sydän vielä Riikassa =) Oli mahtava reissu. Riika yksi kauneimmista kaupungeista jossa olen käynyt. Hurmaava sekoitus uutta ja vanhaa. Sykettä ja pysähtyneisyyttä. Olisin halunnut vielä jäädä. Hotelli Nordic Bellevue oli aivan ensiluokkainen, en ole koskaan saanut hotellissa niin napakkaa ja ystävällistä palvelua. Vanha kaupunki lumosi, ihastuin myös Jurmalaan, jossa kävimme päivän visiitillä. Kelit eivät
varsinaisesti hellineet, mutta se ei haitannut juurikaan. Lähtöpäivä oli aurinkoinen, joskin varsin tuulinen. Yksi kömmähdys matkalla kävi, ihan jo lähtiessä, nimittäin unohdin kameran autoon lentokentälle. Nyyh. Harmitti. Muutamia otoksia napsittiin kuitenkin puhelimen kameralla, matkaseurueessa oli toinen kamera, jonka kuvia saan liitettyä tänne ehkä myöhemmin.

Erittäin tyytyväisiä olimme myös Ryanairin palveluun, matkustimme pelkkien käsikapaasien kanssa ja matka meni edullisesti ja sujuvasti. Riikassa matkustimme ratikalla, jolla kulkeminen oli varsin edullista, matka hotellilta lähes kaupungin toiselle laidalle ostoskeskus Alfaan maksoi n. 1€/nuppi edestakaisin. ( hinta suunnilleen, Latviassahan rahayksikkö on lati.) Alfa on jättiläismäinen ostosparatiisi, josta löytyi myös viehättäviä kahviloita ja ruokapaikkoja.
Ruokaa Riikassa ja Jurmalassa oli tarjolla monenlaista. Hyvää sellaista. Vanhassa kaupugissa loistava valinta oli keskiaikainen ravintola Rosengral, jossa ruoka nautittiin rautapannusta kynttilöiden loisteessa livenä esitetyn kansanmusiikin tahdissa. Ravintola sijaitsee syvällä kellarin uumenissa ja on ollut siellä jo vuosisadan alusta saakka. Ruoka oli todella hyvää. Toinen ehdottoman suositeltava ruokapaikka vanhassa kaupungissa on ravintola Salve, jossa puitteet ovat viehättävät ja ruoka erinomaista! Vierailemisen arvoinen paikka on myös Reval Hotel Latvijan 26. kerroksessa sijaitseva Skyline Bar. Upeat näköalan Riikan ylle, hyvää pikkupurtavaa ja juotavia.

Jurmalaan matkustimme junalla. Matka kesti puolisen tuntia pysähdyksineen. Samalla näki vaihtuvia maisemia. Matka maksoi myös alle euron per nuppi suuntaansa. Liikkuminen ei siis ole kallista, taksi jonkin verran tyyriimpi, muttei kuitenkaan Suomen tasoa. Hinta ajettavasta matkasta kannattaa sopia kuljettajan kanssa etukäteen. Yhteen viritettyyn taksamittariinkin törmäsimme matkan aikana =). Jurmalan hiekkarannoista nauttiminen jäi toiseen kertaan, sää oli sen verran viileä ettei rantaelämä tuntunut houkuttelevalta. Vietimme aikaa kävelykadulla ja sen ympäristössä pistäytyen useassa lukuisista kahviloista. Mies kävi myös hemmottelemassa itseään hieronnalla. Jurmala vaatii ehdottomasti tarkempaa tutustumista lähitulevaisuudessa. Pieni kaupunki henkii vanhan ajan tunnelmaa.

Kaikenkaikkiaan reissu oli mitä onnistunein ja Riika kaupunki, johon haluan vielä palata. Pieniä
ihania putiikkeja olisi riittänyt koluttavaksi vielä päivätolkulla. Latviassa muuten vietettiin Juhannusta vasta tämän viikon maanantaina ja tiistaina. Siellä se on aina 23-24.6 riippumatta viikonpäivistä. Tämä näkyi jonkun verran hiljentyneenä kaupunkina ja kukkaseppeleinä tyttölasten kutreilla. Jurmalassa näimme myös lasten Juhannuskulkueen.

Nyt sitten syvennytään kotihommiin. Piha kaipaa hoitavaa kättä ja arkiset puuhat ovat pitäneet liikkeellä tänään. Viikonlopuksi yritämme järjestää tekemättömiä päiviä, aikaa vaan lojua ja olla. Saas nähdä onnistuuko =) Ensi viikolle suunnitteilla yhden yön visiitti Tahkovuorelle lasten kanssa. Mukavaa viikonloppua!


1 kommentti:

Heidi, Livinki design kirjoitti...

Heipä hei!

Huomasin tuolla kuvissasi saman ihanaisen saippuakaupan, jossa me myös matkallamme kävimme. Kivoja tuliaisia vietiin sieltä lapsenlikkana oleille mummeille.

T:Heidi