keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Uuden alku


Uusi vuosi vaihtui rauhallisissa merkeissä lasten kanssa tinoja valaen. Rakettejakin ihasteltiin lähinnä ikkunoista, sekä takaovesta, josta näkyi lähinaapurin upea tulitus kuin tilauksesta! Uudenvuodenpäivänä saimme olla todistamassa kun rakkaat ystävämme lupautuivat toisilleen loppuelämäksi. Tilaisuus oli herkkä ja kaunis, hääparin näköinen. Sittenpä alkoivatkin työt. Arki tuntui ihan tervetulleelle. Uudenvuodenlupauksia en suuremmin ajatellut. Lupaan edelleen pitää huolta itsestäni ja toisista. Yritän enemmän kuunnella omaa kehoani ja sen tarpeita kevyemmän ruoan, liikunnan ja levon puitteissa.

 Viime vuosi oli liikuntojen osalta ihan hyvä vuosi. Monipuolisemminkin olisi voinut liikuskella, mutta ajallisesti liikuntatunteja tuli viikossa n.3-7, joka on mielestäni ihan sopiva ja hyvä määrä kuntoliikkujalle. Juostua tuli ihan liian vähän. Pitkäkestoista kävelylenkkiä sen sijaan tuli tehtyä urakalla. Kuntosali tuli täydentämään lihaskuntopuolta ja salilla käymistä on tarkoitus jatkaa tänäkin vuonna. Sain kesällä mieheltä uuden pyörän, joka on omiaan lisäämään pyöräilyintoani entisestään. Pyöräilin työmatkat suurimmaksi osaksi huhtikuusta syyskuuhun ja lisäksi tein pitkiä lenkkejä vapaalla. Ruokailuihin olisin todellakin voinut kiinnittää enemmän huomiota viime vuonna, lähinnä ruoan laatuun ja määrään. Hirveisiin ylilyönteihin tuli sorruttua harvoin, mutta ihan liikaa aivotonta herkuttelua soin itselleni. Tähän olen luvannut itselleni muutosta tänä vuonna. En toki aio laittaa itselleni liian tiukkoja rajoja, mutta epähuomiossa napsitut herkkuvälipalat saavat olla nyt mennyttä.

Vuoteen mahtui paljon aikaa tärkeiden ja rakkaiden ihmisten kanssa. Elin ehkä sosiaalisempaa elämää kuin vaikka vuotena aiemmin. Enkä ehkä kaivannutkaan yksinäisiä päiviä samalla tapaa kuin aiemmin. Yritin suhtautua elämään rennommalla asenteella kuin aiemmin, vaihtelevalla menestyksellä. Mutta oppia ikä kaikki. Täytin viime vuonna kolmekymmentä. Se herätti vaikka minkämoisia ajatuksia. Lopulta totesin olevani vielä kuitenkin tosi nuori.

Kaikkinensa olen ajatellut että edelleen yritän ottaa vähän rennommin. Olla armollisempi myös itselleni. Levätä enemmän. Makoilla piikkimatolla useammin. Juoda enemmän vettä. Nauttia raikkaasta ulkoilmasta ja liikunnasta päivittäin.

Sounds like a plan!

Ei kommentteja: