keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Vihdoinkin sain aikaiseksi!



Oon suunnitellut jo pidemmän aikaa, että haluan kokeilla amerikkalaisen, uunissa paistettavan juustokakun leipomista. Jotenkin se on vaan aina jäänyt, mutta tänään leipomisinspiraatio iski! Ja kyllä kannatti! Kakku on mun makuun ihan taivaallista. Maistelin sitä tuossa vadelmasoseen kera. Kaloreita on tässä kakussa miljoona, mutta siitä ei pidä välittää. Maku korvaa sen kyllä! Tämä taitaa päästä meillä jouluaattoillan kahvipöydän kuningattareksi.

Oikeessa ohjeessa olisi se digestivekeksipohja, mutta koska oon kyllästynyt siihen, tein tähän pohjaksi ihan tavallisen muropohjan, jonka taputtelin irtopohjavuokaan mahdollisimman korkealle reunoille.

Täyte:

600g maustamatonta tuorejuustoa
3dl ranskankermaa
2dl sokeria
vaniljasokeria
sitruunan mehu ja raastettu kuori

Sekoitetaan nämä aineet kulhossa keskenään, jonka jälkeen sekaan vatkataan sähkövatkaimella kuusi munaa, yksi kerrallaan.

Seos levitetään muropohjan päälle ja paistetaan 170 asteessa noin tunti. Tämän jälkeen jäähdytetään viileässä ja annetaan mielellään tekeytyä yön yli (!). Ihan en malttanut, hangessa jäähtyi parissa tunnissa leikattavaan kuntoon =0)

Tämän päivän liikunnat:

* ke kävelylenkit 40min + 65min

Huomisesta alkaakin sitten armoton työrutistus, mutta kun se on ohi, alkaa lomakin jo olla ovella. Päivä kerrallaan mennään! Postitin muuten joulukortit tänään, ennätysaikaisessa, yleensä olen niiden kanssa aina viimetipassa!

Ei kommentteja: