perjantai 19. syyskuuta 2008

Perjantain pelastus

Meinasi tulla ruokakriisi. Meille perinteinen; molemmat väsyksissä aikaisen herätyksen ja kiireisen päivän jälkeen. Mennäänkökauppaanvaikoei? Onkonälkävaikoei? Sulonkuitenkinnälkäsitjoskuskymmeneltä. Jossyötäisniinmitäsyötäis? Päätäsinäeikunsinä. Prkleisyödäsittenollenkaan.Argh.

Nopea kipaisu lähikaupassa ja pikainen broileripiirakka. Hyvä ruoka. Parempi mieli.

Piiraassa:
valmis suolaisen piirakan pohja
broilerin fileesuikaleita
silputtua kevytmeetvurstia
paprikakuutioita
sipulikuutioita
viipaloituja oliiveja
kuohukerman jämät
juustoraastetta
mausteena chili, basilika, valkopippuri,suola

8 kommenttia:

mimosamamma kirjoitti...

Apua, slurrrpss!! Miten ihmeessä sitä voi tuosta vaan tekaista tuollaisia herkkuja?:))
Hyvältä näyttää (ja menenkin taas penkomaan jääkaappia:)

Mukavaa viikonloppua te herkkusuut:D
Marja

mimosamamma kirjoitti...

Piti vielä palata kuolaamaan:) Ja ajattelin uskaltaa kokeilla tätä herkkua itsekin, mutta kun en ole mikään "kätevä emäntä" niin kysyisin: kuinka paljon broileria ja kermaa tuohon laitetaan ja kuinka kauan sen täytyy olla uunissa? Onko tuossa mitään kuorrutusta? Kiitos jo etukäteen vastauksista:)))
Marja

Anki kirjoitti...

Hellurei!

Mun kokkailut on aina vähän säveltämistä oman pään mukaan, enkä käytä mitään tarkkoja mittoja, mutta sanoisin että broilerinsuikaleita voi laittaa n.300-400g, ja kermaa 1-11/2dl. Kerman sijaan laitan joskus myös kermaviiliä purkillisen. Lisämausteena piirakkaan sopii erinomaisesti aurajuusto, jos siitä tykkää. Tai feta. Joskus olen myös korvannut paprikan ananaksella. Broilerin sijaan sopii myös tonnikala. Ja joskus jos jaksan tehdä pohjan itse, niin käytän perus rahka-voi-taikinaa. Uunissa n.40min. välillä alalämmöllä, jotta pohjakin saa väriä. Jos pinta meinaa palaa, voi sen suojata foliolla loppuajaksi. Uuni n.175 astetta. Kuorrutusta ei ole ja juustoraasteenkin sotken muun täytteen sekaan pannulle aivan lopuksi. Koska jos raasteen laittaa pelkästään pintaan, pinta palaa helposti liian tummaksi ennekuin piirakka on muilta osin kypsynyt. Onnistut varmasti! Mukavia herkkuhetkiä!!

mimosamamma kirjoitti...

Kiitos! Aion "pyöräyttää" piirakan nyt viikonloppuna:) Onneksi saa valmiita taikinoita, en ole ikinä tehnyt itse mitään piirakkapohjia, jauhopeukaloa ei nääs ole ollenkaan:))

mimosamamma kirjoitti...

Piti tulla vielä kertomaan (kehumaan): nyt on piirakka uunissa, jännittää mitä siitä tulee:) Taistelin taikinan kanssa, voi että oli vaikeaa saada se tasaisesti vuokaan, se repeili ja jäi toisiin kohtiin paakuiksi:) Sekoitin kermat ja viilit, laitoin oliivit, pprikat ja vähän Aura-juustoa, mausteet. Sitten kun komeus oli ollut jo muutaman minuutin uunissa niin muistin että meetvurstit unohtuivat, siis vuoka ulos ja silppusen ne siihen päälle. No, maku on pääasia, mutta olen kyllä ykköstunari tällaisissa hommissa:D

Anki kirjoitti...

Moikka Mammaseni!

Hyvä siita tulee, uskon sen. Ja rohkeasti vaan kokeilemaan muutakin. Autan kokeiluissasi ilomielin jos jossakin vain osaan. Luulen että tykkäisit myös aiemmin tekemästäni kreikkalaisesta jauhelihapiiraasta. Käy katsomassa ohje otsikon "potra piirakka"-alta jos kiinnostuit. Mulle nämä kokkailupuuhat ovat oikein intohimo. Harkitsin tästä joskun ammattiakin, mutta päädyin kuitenkin toisiin töihin. Harrastuspuolta siis tämä. Mutta tykkään kovasti kokkailla ja leipoa isommillekin porukoille. Ihan täysiä epäonnistumisia on tapahtunut tosi harvoin ja se varmaan kannustaakin jatkamaan. Tänäänkin kävin saunottamassa 91v mummoani ja jätin sillä aikaa paistin muhimaan uuniin. Enpä voi syysillassa kuvitella paljon parempaa kotiintuloa kuin lyhdyssä vilkuttava kynttilä ja ovella nenään tulvahtava hurmaava ruoan tuoksu. Nyt nautiskelemaan!

mimosamamma kirjoitti...

Yllätys, yllätys, minä taas:))
Palasin kertomaan että piirakan maku oli taivaallinen, tuoksu vieläkin parempi mutta....taikina jäi epämääräiseksi mössöksi (oli tunnin uunissa)ja taisin laittaa kermaa ja viiliä liikaa koska piirakkaa piti mättää soppakauhalla lautaselle:D Mutta SILTI se oli hyvää ja ensi kerralla ajattelin tehdä sitä riisipedille:) Onnistuu varmasti hyvin!
Kuten aiemmin sanoin: olen aivan surkea kaikissa kokkaushommissa, leipomisista en edes haaveile:)
Kyllä minä käyn täällä aina kurkkaamassa mitä herkkuja löytyy, (ja muutakin) jospa innostuisin enemmänkin kokeilemaan uusia juttuja:) Kiitos sinulle!

Heidi, Livinki design kirjoitti...

Heips!
Tulin tänne kurkkailemaan.
Vähemmästäkin nälkä tässä tulee. Täytyypä kokeilla joskus tuota herkkua.

Mukavaa viikonloppua :)