perjantai 26. lokakuuta 2012

Tällä viikolla


Aamuaurinko maanantai-aamun salimatkalla. 
Maanantaina aamu valkeni kylmänä. Maa oli kuurassa ja päätin lähteä salille kävellen ja nauttia samalla aamun kirpeydestä. Kotimatkalla sain puhelun tädiltäni, kysyi haluaisinko hänen ja ystävänsä matkaan sienimetsään. Innostuin heti, rakastan sieniä, mutten ole niitä itse koskaan poiminut. Metsässä oli kylmä, mutta ihanan rauhallista. Ensin tuntui etteivät suppilovahverot kertakaikkiaan halaja minun koriini, mutta pian silmä harjaantui ja sain kokea monta kertaa upean sieniryppään löytämisen riemua. Ja jos olo olikin hieman alaviritteinen, hoiti metsä sielua lääkärin lailla. Naiset olivat varautuneet reissuun kahvilla ja omenapiirakalla, mikä lämmitti ihanasti. Lisäksi sain lahjoituksena lähes kaikki keräämämme sienet, sillä heillä kuulema enemmän kuin omiksi tarpeiksi kotona. Sienen kuivatuksessa menikin sitten seuraavat päivät, onneksi kuivurin sai huoletta jättää sisälle surisemaan. Tein alkuviikosta myös haravahommia pihalla sen verran kun olin aikonutkin, eli isommat lehtikertymät pois. Tarkemmin siivoan sitten keväällä. Kukkapenkit leikattiin jo viime viikolla ja ne on raivattu pois.
 
Aika paljon huolen aihetta on surullisen olon lisäksi mahtunut tähän viikkoon ja vaikkeivat asiat huolehtimalla paranekaan, en oikein mahda itselleni mitään. Ilman läheisten apua tuskin olisi taas kaikesta säätämisestä selvitty. Pitää olla kiitollinen ihmisistä ympärillään. On viikon varrelle mahtunut monta mukavaakin juttua; leppoisia iltahetkiä rauhassa kotosalla, salitreeniä ja hapekkaita lenkkejä, rakkaiden ihmisten seuraa. Lisäksi ihana aurinko on paistanut muutamana päivänä tuoden oloon ihan eri vireen. Nyt on maa kuurassa ja mittari näyttää lähes kymmenen astetta pakkasta. Huuru tuo valoa ja kai sitä on luntakin luvassa.
 
Tänään on minun syntymäpäiväni. Ajattelin viettää sitä tekemällä itselleni mieleisiä asioita. Aion kävellä lenkin kautta salille ja tehdä pitkän, hyvän treenin. Sen päälle ajattelin ottaa torkut piikkimatolla. Illalla laitan kynttilöitä palamaan, kuuntelen puhelinlankoja ja lämmitän saunan, kunhan mies kotiutuu. Saunan jälkeen toivon pääseväni kainaloon. Ihan rauhallista ja ihanaa. En kaipaa hälinää, juhlia enkä mitää ihmeellistä. Pieniä asioita vain, joista tulee hyvä olo.
 
Liikuntoja:
 
*ma kävely + sali 1h 45min + 4h sienessä
 
*ti sali 1h + haravointia 3h
 
*ke lepo
 
*to aamulla pyörä-kävely-hölkkälenkki 1h 30min + kävelylenkki 45min
 
 

Ei kommentteja: